Kockskolan: Allt om fritering }

Fotograf/bild: Oleana WGBHFood

Kockskolan: Allt om fritering }

Kockskolan: ALLT OM FRITERING


LÄS FÖLJANDE


Tänk igenom frågorna innan du läser avsnitten. Avsnitten hittar du via länkar nedan, eller via sökmotorn.
Tänk på att nästan allt kan hittas via sökmotorn, till exempel franska begrepp.

  • Om fritering
    Fråga: Vad är skillnaden mellan fritering och stekning?
    Fråga: Vad är fördel och nackdel med att fritera?
    Fråga: Vad innebär det att flottyrkoka och flottyrbaka?
    Fråga: Är fondue en friteringsmetod?
  • Så friterar man
    Fråga: Vilken utrustning används vid fritering?
    Fråga: Vad är viktigast att tänka på när man friterar?
    Fråga: Vad kan man fritera?
    Fråga: Hur friterar man?
    Fråga: Hur het skall oljan vara och hur länge steker man?
  • Om frityrsmet
    Fråga: Skall smeten vara tunn eller tjock, slät eller klimpfri?
    Fråga: Vilka ingredienser ingår i en frityrsmet?
    Fråga: Vad mer har betydelse för ett bra resultat?
    Fråga: Vilka frityrsmetsvarianter känner du till?
  • Om tempura
    Vad är tempura?
    Vilka ingredienser ingår i tempurasmet?
  • Om kroketter
    Vad är kroketter?
  • Granska andras recept på internet avseende frityrsmet och frityrrecept.

Kompletterande avsnitt:

  • Så friteras kött
    Kan man fritera kött?
  • Så friteras fågel
    Hur friterar man fågel?
  • Så friteras fisk
    Vad skall man tänka på när man friterar fisk?
  • Så friteras skaldjur
    Vilka skaldjur kan man fritera?
  • Så friteras grönsaker
    Vilka grönsaker kan man fritera?
  • Så friteras rotfrukter
    Vilka rotfrukter kan friteras?
  • Så friteras frukt
    Vilken frukt kan friteras?
  • Så friteras ost
    Vilken ost kan friteras?
  • Så friteras ägg, se > Så steks ägg
    Hur går det till att fritera ägg?
  • Så friteras bakverk
    Vilka friterade bakverk känner du till?
    Kan bröd friteras?
  • Såser till friterad mat se > Om sås och såser
    Vilka såser passar till friterad mat?


TILLAGA


Alla föreslagna recept finns på hemsidan.

  • Provlaga friterad broccoli med olika frityrsmet (tunn och tjock).
  • Provlaga friterade lökringar med olika frityrsmet (tunn och tjock).
  • Tillaga skaldjursrecept till exempel Klassisk tempura, Scampi fritti, eller Friterad bläckfisk.
  • Tillaga fiskrecept till exempel Fish and chips, Fisknuggets eller Fisksmörgås.
  • Tillaga friterad kyckling till exempel Chicken nuggets, Buttermilk fried chicken eller gangjeong, koreansk dubbelfriterad kyckling.
  • Tillaga friteras efterrätt, till exempel Friterad camembert, eller Friterad banan.
  • Tillaga friterat bakverk till exempel Donuts/munkar, Churros, Finska struvor eller Krumplis lángos, ungerskt friterat bröd.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2018-01

Läs mer

Om fritering

Så friterar man

Om frityrsmet

Om tempura

Om kroketter

Så friteras kött }

Så friteras fågel

Så friteras fisk

Så friteras skaldjur

Så friteras grönsaker

Så friteras rotfrukter

Så friteras frukt

Så friteras ost

Så steks ägg

Så friteras bröd

Om sås och såser

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj